Изпълнителният директор на Сирма - Цветан Алексиев за Medrec:M

6 Apr 2020

Скъпи приятели,

За всички нас настанаха тежки времена – страхуваме се за здравето си и за близките си, все по-ограничени сме – къде можем да се движим, какво можем да правим. Започваме да усещаме и икономическите последствия от пандемията.

Сирма е повече от 28 години в софтуерния бранш и можем да се гордеем с продукти и проекти от световна величина. Професионализмът, лоялността и почтеността са сред нашите ценности. В същото време сме предприемачи и винаги търсим иновативни, интересни и върхови технологични идеи.

И днес, ние отново има с какво да помогнем на нашето общество. Правим го безкористно, впрягайки цялата си технологична мощ, без да търсим сензация, а предоставяйки истински полезни услуги.

Сирма има традиции в областта на здравеопазването. Наши технологии в областта на изкуствения интелект се използват в компании като Astra Zeneca, Novartis и много други фармацевтични компании.

Създадохме първото си мобилно приложение Diabetes:M в помощ на всички диабетно засегнати, като към момента то е сред 5-те най-добри световни приложения за мониторинг и управление на диабет, според класацията на реномираното издание Healthline. В него ние отново използваме техники от изкуствения интелект, за да осигурим по-добро качество на живот на засегнатите. Приложението е свалено от над 1 млн. потребители, което ни дава истински данни, за това че сме полезни в борбата с диабета.

MPI-2 е друго наше иновативно медицинско приложение, разработено в сътрудничество с професор др. Роджър Ингам от Университета на Калифорния, Санта Барбара, САЩ. , предназначено за лечение на говорни дефекти, в частност заекване.

Създадохме Medrec:M, като цялостно решение за събиране на клинична и симптоматична информация.

За всеки е важно да събере възможно най-пълни данни за здравето си – симптоми, резултати от изследвания, провеждани лечения и диагнози, и при необходимост да ги предостави за присъствен или дистанционен преглед от медицинско лице. Именно данните са ключа към правилната диагноза и успешното лечение.

Medrec:M, също така осигурява канал за комуникация със здравните власти – възможност потребителят да предостави анонимна информация с цел оценки и предвиждания свързани със здравословното състояние на населението. Да се участва на доброволен принцип в анкети и проучвания за преход към по-добро здравеопазване.

С помощта на изкуствен интелект ще се грижим потребителите да са по-добре информирани и ще асистираме лекарите за по-добро диагностициране и лечение. Изкуствен интелект ще следи за опасни състояния и ще предупреждава за тенденции в изменението на важни здравни показатели в по-дълги периоди от време, които иначе биха останали незабелязани.

Medrec:M, Diabetes:M, Cardiac:M са част от “Сирма Здравен Пакет” (Sirma Medical Suit) – цялостното ни решение за едно ново здравеопазване – здравеопазване на бъдещето. Единен организъм в който, данните и информацията са сърцето, електронните канали са кръвоносната система, а изкуственият интелект и аналитичните средства, подпомагащи лекарите, са мозъкът.

Аз вярвам, че след тази пандемия светът никога няма да е същият. Много стереотипи ще се разбият, много процеси ще се променят. Здравеопазването ще става все по-технологично и по-ефикасно, което ще доведе до по-добър начин на живот и дълголетие.

Приканвам всеки от вас, да инсталира Medrec:M. Този софтуер е безплатен и надежден, защото наша основна грижа е опазването на Вашето здраве и данни.

Очаквайте развитието на продукта, който ще става все по-функционален.

Станете част от бъдещето на здравеопазването!

Сподели
Предишна Следваща